Burmarasen

April månads katt 2011

2011-04-04 09:42 #0 av: scotixus

Denna månad presenteras en blå burmadam vid namnet SC S*Golden High's Alexia Yo Sweetin!

 

Jag har nöjet att presentera SC S*Golden High's Alexia Yo Sweetin! En blå tvåårig burmatjej som föddes ur min allra första burmakull januari 2009 mellan SC Tintomara's Roxita Rox och min allra första burma EC S*Dynamo Zimba.

Jag hade från börja inte tänkt behålla något från kullen och om jag skulle behålla något skulle det vara en brun tjej, men så blev det inte. Det dröjde inte länge innan Alexia charmat oss och fick därmed stanna kvar.

Bland de andra katterna hemma är Alexia drottnigen, eller försöker i alla fall vara det. Trots att hon är yngst i flocken tar hon ändå störst plats och är inte alltid så snäll mot de andra, speciellt inte mot sina föräldrar Alicia och Zimba. Charmar gör hon i alla fall oss och är för övrigt en riktig liten piggelin.

Hon har även visat prov på att hon är en duktig storasyster. I december 2009 fick hennes mamma ytterligare en kull på fem kattungar men som tur var fick hon hjälp av sin stora dotter som gjorde en jätte stor insats!

Alexia visade redan som liten framtassarna på utställningar. På World Winner Show 2009 i St:Gallen i Schweiz blev hon både BIV och Nominerad som junior och avslutade sedan året med att bli Klubbmästare i Nerikes Kattklubb totalt.

2010 blev även det ett mycket framgångsrikt år. Under året tog hon 5 BIS, 11 BIV samt 10 NOM och blev även vid ett tillfälle BOB (Best of the best). I november tog hon titeln Supreme Champion och fick dessutom ihop tillräckligt mycket poäng under året till att bli 1:a Årets katt vuxen hona i korthårskategorin i SVERAK.

Jag är en megastolt ägare och uppfödare till denna tjej! För övrigt har hon ett fantastiskt fint temperment och är precis som en burma ska vara, tillgiven, översocial ovh go.

 

Tack Malin för den fina presentationen av SC S*Golden High's Alexia Yo Sweetin, och för att hon får pryda sidan i april! Hon verkar vara en riktigt härlig tjej, och riktigt härliga bilder på en snygg tjej!! 

/Linda

Anmäl
2011-04-05 10:31 #1 av: Burcantiks

Grattis som mpnedens katt! Velfortjent! Glad

Anmäl
2011-05-04 11:15 #2 av: EddaM

Världens mysigaste Alexia ♥

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.