2012-09-05 06:36 #0 av: Sarah-S

Detta är den snart 10 månader gamla blåsköldpaddan fröken Foxy, eller S*Globetrotter's Fontana som hon heter egentligen

I juni fick vi privilegiet att ta hem detta norrländska charmtroll från Globetrotter's uppfödning i Umeå. Eller - vi möttes på halva vägen. Jag (Anneli) hämtade henne i Stockholm, och då hade hon redan rest i många timmar med Eva Lundström, uppfödaren som skulle leverera kattungar till Södern. Hon hanterade dock det hela med ett äkta norrländskt kolugn. Det märktes för övrigt ganska snart att den norrländska mentaliteten satt i. Foxy, (som mamma enträget har bestämt sig för att kalla henne), betedde sig faktiskt inte alls så busigt och hoppigt som vissa andra unga damer i hushållet (inga namn, men hon börjar på V och slutar på icki;)).

Nej, Foxys stil är inte att hetsa upp sig för småsaker, som att mamma och pappa kommer hem till exempel!

När de andra två fröknarna springer till dörren, fortsätter hon lugnt att sussa på sin värmefilt,  strategiskt placerad i en koja i klätterträdet.

Först när mamma och pappa är på väg ut blir det liv i luckan! Då kommer de sötaste små hesa jamanden, kombinerat med ett intensivt buffande och stångande på ben och fötter. Hjälper inte det, och mamma och pappa ändå ofattbart nog tar på sig skorna, är det dags för nästa bedårande strategi - kullerbyttor! De kan väl inte gå när de ser att jag är så duktig att jag gör kullerbyttor, resonerar smarta fröken, som fått mamma försenad till jobbet ett otal gånger på grund av en aldrig sinande bävan att lämna "buffeln".:)

Oron är dock överdriven, då vackra och snälla storasyster Elly (IP IC S*Pia-Pizzi's Early Dawn) konstant skämmer bort henne med en ansenlig mängd gos och tvätt. Storasyster Vicki (S*Pia-Pizzi's Vicki PrickiTass) kontrar givetvis med att agera personlig tränare med otaliga och ljudliga löpturer om nätterna - till pappa Mattias stora förtret. Apoteket glädjer sig dock säkert åt den ökande försäljningen av öronproppar...

Och nog har hon även visat sina cremefärgade framtassar på utställning! I juli var det dags för den första, Calmare kk:s tvådagars i Kalmar. Nog för att jag hade vissa förhoppningar på en tjej som är sin vackra och framgångsrika mamma, blåsköldpaddan S*Zeitgeist's Beatrix Potter, upp i dagen men efter en lite blygsam start på lördagen (ett fint omdöme, men ingen NOM den dagen) var en BIS-junior på söndagen med samtliga domarröster en total överraskning. Och naturligtvis ren och skär stolthet!

Vi hoppas att hon kommer att charma domarna även nu när hon går över i vuxen ålder -precis på samma sätt som hon charmar oss stolta föräldrar varje dag!

Hälsningar

/Anneli Ferm och Mattias Ivarson, stolt mamma & pappa