Månadens burma

Månadens Burma Mars

2013-03-04 08:08 #0 av: Coffeas

Alba Regia Cafka - chokladpaddan från Telki

För 2 år sedan fick jag ett mail från en ungersk uppfödare
Hon var intresserad av min kommande kull och ville gärna köpa en kattunge om det fanns möjlighet. Det var starten på en intensiv mailkonversation som mynnade ut i en överenskommelse om byte av kattungar då hon hade flera spännande kombinationer som var helt obesläktade med de katter jag har hemma.

I maj 2011 föddes, dagarna efter varandra, en kull i Ungern och en kull i Sverige. Nu började en lång väntan, med rådande införselregler så skulle min kattunge först behöva bli 3 månader gammal för att få rabiesvaccination, och sedan vänta 120 dagar innan blodprov för antikroppskontroll och först därefter kunna resa till Sverige. Totalt lite drygt 7 månader men den som väntar på något gott….

I början var det inte klart vilken kattunge i kullen som skulle flytta hem till oss, av 7 kattungar var det 2 chokladpaddor, 2 lilapaddor och en blåpadda. Alla mycket lovande små tjejer och bedårande söta
Men efter några veckor stod det klart att det var en liten chokladpadda som skulle komma att flytta till Sverige, hennes namn blev Cafka.

I oktober hade vår kull blivit närmare 4 månader och jag åkte till Arlanda för att leverera den lilla blå honan som skulle flytta till Ungern. Med goda kontakter och hjälpsamma människor fick hon åka i kabinen med en domare som skulle till Ungern och döma på kattutställning i Budapest. Men för vår del var det ytterligare några månader av väntan kvar när vi hade vinkat av vår kattunge

29-30 oktober 2011 deltog Cafka på World Winner Show i Poznan, Polen som kattunge. Om ni någon gång tyckt att det är nervöst på utställning inför nomineringar och paneler så ska ni prova på att följa det via sms och onlinesändning!!
Rapporter under första dagen gav att domaren var väldigt förtjust i min lilla Cafka, och dagen efter blev hon nominerad. Panelresultaten uppdaterades live och röstningen blev en riktig rysare, till slut stod det klart att titeln gick till ett brittiskt korthår som vann med 4 röster mot Cafkas 3. Så nära!!

Men jag var väldigt stolt och glad över att vänta på en så lovande kattunge

Till slut hade vi närmat oss nyåret och hämtning planerades in till andra veckan i januari 2012, nästan 1 år efter första mailkontakten. Flygresa till Budapest bokades, och som resesällskap hade jag Johanna som även hon skulle hämta kattunge. Vi skulle vara i Ungern lördag till måndag. Väl där tillbringade vi en underbar helg i sällskap med Judit och Laca i Budapest, såg många sevärdheter och åt god mat och pratade och gosade massa katt.

Jag fick även direkt lära mig att Cafka (som jag uttalat Kafka) faktiskt uttalades Tsafka. Och när jag fick se henne var det kärlek, väl värd att vänta på!
Flygresan hem gick som en dans, jag tror hon kurrade hela tiden och kelade även med tulltjänstemannen som gick igenom våra papper vid ankomsten på Arlanda. Introduktionen med övriga katter hemma var helt smärtfri, denna lilla padda är som en dröm. 

Till idag så har vi uppnått utställningstiteln International Champion, hon har varit i panel flera gånger och även vunnit Best In Show
Hon har fått en kull i katteriet och är en fantastisk mamma. 


Allt som allt ett mycket lyckat byte som jag hoppas ska fortsätta att ge oss mycket glädje i framtiden.

// Sarah, S*Mad About

Anmäl
2013-03-14 19:52 #1 av: grandma

Cafka är verkligen en jättefin padda, sa hon som inte alls gillade paddor tidigarePussar och bara kunde tänka sig en brunis.  Men det är på något sätt som att var färg har sin tid. Skrattar

Anmäl
2013-03-15 11:14 #2 av: Sarah-S

Ja det tog mig 7 år....

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl
2013-04-06 16:28 #3 av: Djungelkottens

Intressant läsning!

Hon är verkligen fin! Hennes kull var också väldigt bra! Jag tyckte det var svårt att välja vilken som var bäst av pojkarna men den röda var nog min favorit.

Den färg jag gillar minst hos burma är faktiskt just chokladsköldpadd. Men det är bara färgen. Typmässigt brukar chokladsköldpadd ofta vara bra och jag har sett ett antal mycket snygga katter som varit just chokladsköldpadd.

Blir intressant att se vad hon tillför burmarasen i Sverige. Vi har två burmor från Alba Regia här uppe. Båda har jättebra temperament.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.