Månadens burma

Månadens Burma Maj

2013-05-04 14:51 #0 av: Coffeas

Bjelkes Betty Boop (Bur d) fick en tråkig start på livet.

Hennes mamma Bjelkes X-Factor " Ditte" Bur (g) fick 9 ungar varav 8st levande 2st dog samma dag. Ungarna föddes 5 dagar för tidigt och vägde omkring 50 gr. 2 dagar efter kejsarsnittet fick Ditte en kraftig blödning och det blev ilfart till veterinär och vi fick ta över skötslen av de små liven. Efter 3 dagar på Djursjukhuset somnade Ditte in på grund av blodbrist.

Vi fick försöka hålla liv i dessa 6 överlevande men tyvärr dog 4st den första veckan. Mina 2 andra burmaflickor Maya och Annie tog hand om dem, tvättade och låg hos dem. Jag fick sköta det andra runt omkring. Det var skönt att dessa 2 flickor visade moderskänslor, och ställde upp.

Ditte var foderkatt hos oss och jag tackar Anne Marie Bjelke för hennes stora stöd under denna svåra och tråkiga tid.

Vi lyckades med att hålla liv på Betty Boop och hennes bror Bjelkes Brown Bandit (Bur n). Banditen flyttade sedan till Danmark och Betty Boop fick stanna här.

Vi skulle överta Ditte efter kullen, men Anne Marie erbjöd oss att vi skulle få överta Betty istället. Vilket vi med tacksamhet tog emot.

Betty Boop är otrolig lik sin mamma i beteendet, många gånger förundras jag av att hon gör samma saker som Ditte gjorde.

Det är väl tänkt att Betty Boop kommer att få bli mamma och att Dittes linjer förs vidare. Vi räknar även med att hon ska ställas ut lite då och då.

Solhusets uppfödning sedan 1978
Marianne Rauhut

Anmäl
2013-05-04 19:44 #1 av: grandma

En sån söt liten rödtott och lite sorglig historia. All lycka med Betty.

Anmäl
2013-05-11 16:31 #2 av: Djungelkottens

Vilken sorg att förlora sin lilla kattflicka och nästan alla hennes barn så där. Det måste ha varit en mycket svår tid.

Lycka till med Betty Boop. Hon ser väldigt fin ut!

Anmäl
2013-05-11 17:47 #3 av: Solhusets

Jo, det var jobbigt och sorgligt eftersom vi var mycket fästa vid Ditte som var en helt underbar katt. Betty Boop är så otroligt lik sin mamma i beteendet. Som tur var så var AnneMarie Bjelke ett stort stöd under denna tragiska tid.

Anmäl
2014-01-17 15:12 #4 av: halloween

Måste bara berätta att jag tyckte hon var lik min Charlie oxå. Som är creme men kanske lite för röd på ryggen, jag ställde bara ut honom på skoj ngn gång i början.

Han är 13 år och väldigt hårda starka muskler och kraftiga tassar. Riktigt fin kille och en så glad katt får man leta efter! Är det samma med dina burmor nu och tidigare? 

Hälsn Kerstin

Anmäl
2014-01-18 10:33 #5 av: Solhusets

Jodå, här är det liv i luckan emellanåt med 3 burmor! Betty och Annie 

(brun hona) är väldig påhittiga. Då sitter man med hjärtat i halsgropen. Bettys bästa vän är trots allt hunden Eric, be ligger mycket tillsammans och gosar. Burman är en härlig kattras!!!!!!

Marianne R

Anmäl
2014-05-01 07:15 #6 av: Skorpion76

Hon ser aningen bestämd ut!

 Energy Pethead
Medarbetare: Synskadade, Funktionshindrade, Hjälpmedel

Sajtvärd för Nostalgi, Lekar
http://klotterplanket1.egetforum.se/

Anmäl