Månadens burma

Månadens Burma Januari

2014-01-07 19:54 #0 av: Coffeas

Det här är Cupcake, rättare sagt Mad About Amazing Creamy Cupcake och hon är en 7 månader gammal chokladsköldpadda. Egentligen var det inte meningen att jag skulle ha en kattunge, i alla fall inte just nu och inte en padda men jag åkte till Kolmården till Sarah S för att titta på en vuxen katt och hur det nu kom sig så tog vi en sväng till fodervärden Therese i Söderköping och där kryllade det av kattungar.

Helt plötsligt ligger det en liten rundmagad bebis på rygg i min famn och kurrar som en skördetröska. Hon tittar på mig med sina vackra ögon och bara ligger där, så lugn och fin. KÄRLEK kallas det. Två veckor senare tog jag tåget och hämtade hem henne och sen har ju inget varit sig likt.

 Det där med lugn insåg jag ganska snart att jag kunde glömma, finns nästan bara två lägen på henne, på eller av. Hennes mor heter Lilly, inom familjen kallas hon även Rally. Det hade jag ingen aaaning om innan jag köpte min bebis. Ja sen är ju pappa Pia Pizzi´s Starcream, även kallad Klumpen, som hon har ärvt spinneriet av. Så förutom att hon är en riktig busa så är hon också oerhört snäll och gosig.

 Cupcake tycker som alla burmor om att vara med överallt och är gärna med och städar, förutom dammsugningen då. Dammtorkning är jättekul för då kan man efteråt göra små avtryck med fötterna i det blöta. Hon är dessutom en mycket modig katt och slåss mot lejon eller hajar ibland. Det slutar med att båda ligger som döda efteråt. Sopen och dammvippan är också kul att slåss med.

När hon inte får mattes uppmärksamhet så kan man slänga ner saker från skrivbordet eller stansa lite papper eller något annat som låter mycket. Då kommer matte farande och undrar vad som står på. Böcker är ett av hennes stora intressen och hon har trots sin ringa ålder redan läst sönder några. Hon tycker även om att överraska matte och det gjorde hon rejält före jul när jag kom hem från jobbet och fann att hon julpysslat i smyg och gjort en tre meter lång löpare till matbordet av hushållsrullen. Visst är hon för rar? Dessvärre hade hon inte städat upp smulorna som blev efter hålmönstret.

Just nu håller vi på och tränar på uthållighet då hon ska vara med på sin första utställning i mars. Det ska bli jättespännande och kul att få ett omdöme och så får vi hoppas att hon gillar att ställas ut. Det ska också bli spännande att se hur hennes färger utvecklas.

Ber om överseende för lite suddiga bilder men ni förstår säkert varför.

// Grethel

Anmäl
2015-02-05 07:29 #1 av: burmamys

Åh vilken härlig Cupcake! =D Och tänk så kreativ, fixar julpyntet åt matte alldeles själv! Det där med att städa verkar hon ju också riktigt duktig på! =P

Anmäl
2015-02-05 21:44 #2 av: grandma

hehehe numera ser hon till att jag får städa själv extra mycket. Peta ner saker på golvet är fortfarande jättekul. Allt som står i fönstret sitter fast med vit kludd. Spegeln ovanför byrån likaså. Tja hon gillar helt enkelt att se mina reaktioner på sina upptåg. Hon gapskrattar säkert åt mig. Galen Finns ingen dörr hon inte kan forcera och på sista tiden har hon suttit och iakttagit min "kristall"krona ovanför köksbordet. Känns som att hon skulle kunna tänka sig att gunga i den. Ja du, med en burma  har man verkligen aldrig tråkigt.

Anmäl
2015-02-05 22:11 #3 av: burmamys

Ja visst är de underbara? Hade faktiskt ingen aning om att katter kunde vara såhär interaktiva och påhittiga...! Kanske inte så konstigt att man får ett behov av att få prata om dem med någon som förstår (som också har väldigt interaktiva och påhittiga katter). Jag tror också de skrattar åt oss ibland. När Simon hade rivit ner pepparkaksburken för tredje gången samma dag är jag helt säker på att de gapskrattade båda två!!! 😆 Och jag fick städa. Tur att de är såna charmtroll ❤

Anmäl
2015-02-06 17:11 #4 av: Sarah-S

Som uppfödare tycker jag att det är svårt att beskriva en Burma så att det framgår hur mycket katt det är
Det är alltid bäst att uppleva dem live så att säga

I'm only responsible for what I say, not for what you understand

Anmäl
2015-02-07 09:18 #5 av: burmamys

Ja det förstår jag! Därför bra att det finns forum som detta, där man kan se bilder på burmor och läsa berättelser om deras busiga upptåg och gosiga karaktär =) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.