Kattprat och historier

Precis avlivat vår ena burma, vad är bäst för den andra?

2018-04-13 11:50 #0 av: nicomico

Hej, med sorg i hjärtat behövde vi avliva en av våra katter som plötsligt blev väldigt sjuk. Han blev 16 år. Hemma har vi hans storebror och de var verkligen bästa vänner och gjorde allt tillsammans. Mitt största bekymmer är att han som är kvar kommer att känna att han får för lite uppmärksamhet nu när hans syskon inte kan hålla honom sällskap.

Jag vet att katter inte är människor, men det är så lätt att tänka i banorna att det kanske skulle hjälpa honom om man skaffade en till burma, förmodligen en kattunge då. Samtidigt så vet jag att han är gammal. Är det bäst att låta honom leva sin sista tid som ensamkatt? Eller finns det något annat man kan göra för honom?

Anmäl
2018-04-13 12:06 #1 av: Magrat

Vi valde att låta vår huskatt leva ensam när hans bror gick bort. Han är väldigt änslig för förändringar så vi ville inte stressa honom med en  ny katt.

Vi valde att göra så eftersom  jag är sjukskriven och går hemma. Hade jag pluggat eller arbetat hade vi kanske tänkt annorlunda. Men vår katt är väldigt nöjd som ensamkatt, han har ju trots allt den lilla hunden som han sover och leker med.

Det är jättesvårt att veta vad man ska göra. Hade jag varit du hade jag avvaktat för att se hur katten fungerar själv, och ta ett beslut lite senare.

//  Leona

Anmäl
2018-04-13 12:20 #2 av: NatasjaHemby

Jag hade inte skaffat en kattunge med en så pass gammal katt i hushållet. Risken är stor att ungen retar gallfeber på gamlingen. Även om gamlingen är pigg och frisk idag finns risken att han får lite ålderskrämpor med tiden och då inte orkar med en störig ungkatt. Jag hade nog avvaktat, försökt ge gammelkatten så mycket uppmärksamhet det bara gå och ifall han verkligen verkar sakna en vän så hade jag letat efter en äldre omplacering.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2018-04-14 10:58 #3 av: grandma

 Beklagar verkligen! Det är så tråkigt när en familjemedlem lämnar oss. En burma har ju ofta svårt att vara ensam men undantag finns såklart. En kattunge kan bli jobbigt om han är gammal men en äldre snäll katt som också gillar sällskap kan ju vara något.  Eventuellt skulle jag prova utan ny katt ett tag. Ni lär ju märka om han saknar sällskap.  

Anmäl
2018-04-16 19:02 #4 av: MonicaLagerquist

Blomma

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.