Kattungeforum

Kattungens bajs är för mjukt och luktar ILLA!

2018-10-22 15:03 #0 av: Amina Omanovic

Hej vi skaffade en norsk skogkatt(kattunge) för inte så länge sedan typ en månad sen och hennes bajs luktar väldigt illa och är väldigt mjukt och bara när man ska skaka av sanden från spaden så delas bajset och först så testade vi Pussi blöt mat och det var nog det största misstaget vi gjort det luktade JÄTTE ILLA och det var bara 3 dagar efter vi fick henne men sen så testade vi 100%rå mat fast vi hade endå en skål framme med torrfoder men hennes bajs var fotfarande ljust brunt och mjukt sen så testade vi whiskies och det gick också väldigt dåligt så nu ger vi henne rå mat på kvällen och blöt at på morgonen, vi ger henne '' Purina gourmet gold'' och det har vi gjort i cirka 2 veckor men det luktar fortfarande väldigt illa och igår så var det lite blod i hennes bajs VAD SKA VI GÖRA!!! SNÄLLA HJÄLP MIG!!

Anmäl
2018-10-22 15:06 #1 av: Gronstedt

Sök veterinär så fort du kan. Långvariga magproblem tar hårt på en liten katt.

Anmäl
2018-10-22 15:36 #2 av: Maria

Är det inte bäst att låta katten äta den maten som uppfödaren har gett och sedan väldigt sakta fasa ut till det man vill att katten ska äta.

/Maria

 

Anmäl
2018-10-22 19:20 #3 av: Dimocarpus

Är katten parasit testad? Fråga uppfödaren. Det borde de veta. Annars gör det själv via "Kolla masken". Det finns mer än bara "vanliga" maskar att testa på. Du kan ringa till SVA för bättre hjälp. Testa Giardia och TF t.ex. 

När katter är så unga så är det definitivt inte bra att byta foder så mycket, det gör man långsamt för att dels inte uppföra magen men också få magen en chans att vänja sig vid nya bakterieflora. 

Anmäl
2018-11-01 19:29 #4 av: grandma

Så här skulle jag göra. Fånga kattens träck , gärna vid tre olika tillfällen. Det gör inget om det är samma dag.  Jag använde plastskedar som jag hade hemma som jag kastade sen.  La i en liten plastpåse, en för varje prov. Skriv datum och lägg i ett kuvert tillsammans med remissen (Jag köpte ett vadderat på posten) och skicka till SVA. Om de visar positivt går du till veterinär då. Om katten är i dålig kondition och verkar ha förlorat mycket vätska så går du till veterinär direkt. Förutom provtagningen så kan du köpa prokolin på apoteket. Det är som probiotika och jag  brukar även ge fortiflora om de är lite risiga i magen av någon anledning, Får du nån hjälp av uppfödaren?

https://www.sva.se/globalassets/redesign2011/pdf/analyser_produkter/remisser/mik/remiss-parasitundersokning-katt.pdf

Anmäl
2018-11-01 19:30 #5 av: grandma

Ojdå såg nu att det gått ett tag. Hur har det gått för dig och kissen, Amina?

Anmäl
2018-12-30 21:44 #6 av: MonicaLagerquist

Jag undrar också hur det här gått?
Hur mår uppfödarna katter?

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl